az én valóságom

Két gyermekem van, Helga 2007.09.07.-én, Nelli 2009.06.21.-én született. Mindketten sajátos nevelési igényűek. Az apukájukkal Balázzsal hol ilyen, hol olyan a kapcsolatunk. Az élet olykor eléggé hullámvasút és nem is mindig egyszerű, de a legjobb tanulók kapják a legnehezebb leckéket :)

Idézet

Csodálatos az, amit egy nő megbír ! - egy nő, aki anya,  - egy anya, aki szeret. /Jókai Mór/

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
2015 december 27, vasárnap

Csak karácsonyt ne!

Legalábbis ne ilyet :(
A szünet nehezen indult, Helgával naponta vívtuk a harcainkat, nagyon unta magát, verekedtek Nellivel, nem kötötte le igazán semmi.
Az egyetlen jó volt az egészben, hogy nem kelt fel hajnalok hajnalán, ha szerencsém volt 8-ig is aludt, a tesója meg még tovább.
Kb. ennyi az összes pozitivum, mert az ünnepek elég rosszul teltek. Meghalt egy rokonunk és Balázzsal se találtuk a közös hangot. A család vacsorán meg egy pár családtag egymásnak ugrott és marták egymást. Nem volt valami ünnepi a hangulat. A legtöbb évben ilyen, de most különösen durva volt.
Nem is bánom, hogy most pár napig minden átlagos lesz, Balázs meg melóba, mi meg próbáljuk túlélni egymást a gyerekekkel. Ma már elővettük kicsit az olvasást, írás Helgával, kapott egy matricás matek fejlesztő füzetet, abban szívesen ragasztgat és oldogat feladatokat.
A szilveszter meg csak eltelik valahogy. Nem tervezünk semmit, mióta megszülettek a gyerekek, azóta itthon töltjük..
Ha addig nem írnék:
Minden olvasónak boldogabb új évet!!!!

2015 december 18, péntek

Hangulattalanul

A gyerekek ma mentek idén utoljára oviba, suliba. Igaz, ma is csak délig lesznek. A karácsonyi ajándékok beszerzésével nagyjából megvagyok, kell még pár dolog, de a nagyja megvan. Nem is bánom, nincs ünnepi hangulatom. Egyáltalán nem. A városban járva is ezt látom, az emberek türelmetlenek, sietnek, le akarják tudni az egészet.
Balázs két ünnep között is dolgozik, így nem leszünk valami sokat együtt, de bízom benne, hogy a karácsonyi ünnepek legalább jók lesznek együtt, bár tapasztalat hogy a több napos össze zártságból mindig vita van, meg a gyerekek is megunják hamar. De hátha idén nem így lesz.
Tettem ki néhány ünnepi díszt, hátha csak eljön a hangulat, a gyerekek legalább már várják a télapót, Nellinek a héten két ünnepsége is volt az oviban, nagyon élvezte, alig akart haza jönni. Helgáéknak tegnap volt, neki is tetszett, bár az ajándékát bent felejtette az osztályban.
Jövő héttől téli szünet, bízom benne, hogy nem megyünk egymás agyára. Tervem mondjuk nem nagyon van, hogy mit csinálunk, merre megyünk, de majd menet közben kiderül. 
Azért egy kis pihenés rájuk is fér már, mert eléggé nehéz őket felrázni reggel, este viszont sokáig pörögnek és pont mondtam az apjuknak,hogy meg kell reformálni az esti lefekvést, mert katasztrofális finoman fogalmazva. 
Na, most be is fejezem rövidke bejelentkezésemet, mert van még némi tennivalóm, mielőtt a gyerekekért indulnék.

2015 december 10, csütörtök

Mikulás után, karácsony előtt

A mikulásunk jól sikerült, sok sok csomagot kaptak a gyerekek, azóta is rá járunk (ami sajnos nem tesz jót, én felszedek némi felesleget, a lányok meg az édességtől este 10-ig pörögnek).
Sajnos Helgusra múlt héten is panasz volt a suliban. Rendetlenkedett és feleselt. Azóta persze beszéltem vele és bízom benne, hogy a téli szünetig már nem lesz hasonló.
Jó lenne, ha nem csak fiúkkal haverkodna, talán akkor kicsivel jobban viselkedne. Az osztályban összvissz rajta kívül két kislány van. Az egyik a tanárok álma, ahova leteszik ott marad, órákig el tud rajzolgatni, na vele az én pörgős lányom nem találta a közös hangot, nem is játszanak. A másik kislány ebben a tanévben jött az osztályba, de vele sem túl sokat játszanak, inkább a fiúkkal, azon belül is a legzűrösebbekkel bandázik. Pechemre.
Mondtam neki valamelyik nap.
- Helgus, játszhatnál néha lányokkal is. Nem kötelező folyton Bencével lenned.
Mire ő:
- Akkor távolodjak el tőle?
Öhh...hát nem ártana...
Nelli meg tegnap vitakozottt össze a legjobb barátnőjével. Vagyis a kislány segíteni akart neki összepakolni, de az én lányom ezt úgy érzékelte, hogy elvette tőle a játékát és persze hogy rákezdett a sírásra.
Reggel már kézenfogva mentek a mosdóba (ami ugye tipikus csajos szokás) és szent volt a béke.
Karácsonyra ötlet semmi, hangulat sem, bár hétvégén voltunk a karácsonyi vásárban és egész jó volt, még egy pohár forralt bort is megittunk.

2015 december 4, péntek

Megjátszás és az olasz farkas

Helgus mehetett csütörtöktől iskolába, igaz köhög. Sőt, Nelli is köhög (megint), az apjuk is köhög, na meg én is köhögök. Szerintem mindenhol, mindenki köhög. Ilyen a december.
Tegnap megvettem a mikulás csomagokat a gyerekeknek és tesóm gyerekeinek. A buszmegben állt az egyik ismerős anyuka. Az ő fia meg az én lányom egy iskolába, egy osztályba járnak. Köszöntem neki, hogy szia, de nem viszonozta. Gondoltam, nem látott (ami hülyeség, mert ott állt tőlem 2 méterre). Köszöntem neki még egyszer, erre végig mért és elfordította a fejét. Oké, nem kellene ilyeneken kiakadni, de könyörgöm mire ez a megjátszás ?! Mind a kettőnk gyereke ugyanabba a módszertani suliba jár, tehát ugyanabban a hajóban evezünk. Az más kérdés, hogy nyilván ők jóval pénzesebbek, mint én, az anyukát mintha egy divatszalonból rángatták volna ki, ugyanabban a ruhában szerintem még sosem láttam, meg a haja is mindig tökéletes.
De ettől még a lényeg ugyanaz. Nem kell barátnősködni és dumálgatni órákig, de szerintem vissza köszönhetett volna, az nem kerül semmibe. Ahogy apum mondaná, hát még a tehén is odabőg a másiknak a réten. A tehén igen, ez az anyuka nem. Amúgy nem az első eset, már volt hogy a suli folyosóján sem köszönt vissza.
A gyerekek mostanában rászoktak arra, hogy lefekvés előtt nem csak én, hanem ők is mesélnek. Ezeken jókat szórakozom többnyire. Balázs már kevésbé, főleg ha álmos és aludni szeretne.
Tegnap Nelli négy kiscicáról tartott fél órás beszámolót, akiknek tönkre ment a házuk és az anyukájuk leszidta őket.
Helga meg a négy kismalacról (név szerint: Vilmos, Viktor, Veronika és Viktória) mesélt nekem, akiket megtámad az "olasz farkas".
Öhhh....igen, az olasz farkas, a csajszi így mondta. Érdeklődtem is, hogy nem gonosz farkas akart volna lenni? De a válasz az volt, hogy ne szóljak bele, az igenis olasz farkas.
Amúgy érdekes sztorik voltak.
És akkor még pár aranyköpés amit a napokban hallottam.
- Kislányom mi volt ma az oviban a reggeli?- kérdeztem tőle minap.
- Bundakenyér.
Helgára panasz volt, hogy beszél órán.
- Kislányom, hát miért nem tudsz csendben lenni tanórákon ?- kérdeztem tőle.
Erre ő: - Én csendben lennék, de a szám annyira nem akarja.
Kb. hasonló a válasza, ha teszemazt rugdosódik, akkor a lába nem akar nem rugdosni.

2015 december 1, kedd

Melegváltás

Na, elkiabáltam, hogy Helga jól van, ugyanis vasárnap rákezdett a köhögésre, taknyolásra és le is betegedett.Igaz, nem nagyon, szerintem a héten még engedik iskolába, de majd kiderül.
Nelli már jól van, ő hétfőn ment oviba, Balázs is holnap vagy csütörtöktől tervezi, hogy vissza áll a melóba, a háta már javulgat, nem az igazi, de lehet hogy az sosem lesz már.
A héten tervezem a mikulás csomagok beszerzésést, de majd csak ha a csajszi mehet suliba. Addig itthon teszek-veszek.
Bár én is beteg vagyok, fáj a torkom, náthás vagyok, a gyomrom sem az igazi, szerintem a betegség ráment.
De hát ilyen ez a tél, a betegségekről szól. Azért remélem, hogy már tudok haladni a régebbi dolgok bejegyzésével is, van még néhány amit le szeretnék írni.