(Na, végre eljutok idáig is, hogy a múlt beli dolgokról írhassak)
Már írtam valamikor a napló írásának kezdetén, hogy Balázs már volt nős és van is egy fia, Máté.
Én még sosem láttam a srácot, szóval véleményem konkrétan nincs róla, amiket most leírok, azt mind Balázs elmondásából tudom.
Szóval Balázs kint dolgozott külföldön, gyűjtött a valamikori esküvőjére. A barátnője Zsanett itt maradt Magyarországon, távkapcsolatban éltek, Balázs ahogy tudott hazajött néha. Aztán a csaj közölte, hogy gyereket vár, de csak akkor tartja meg, ha Balázs végleg hazajön külföldről és el is veszi feleségül, még a baba érkezése előtt.Balázs persze így is tett, hiszen valamikor lett volna esküvő, meg gyerek, csak nem ilyen sorrendben és nem ilyen gyorsan. De hát ember tervez ugye...
Az esküvőt szerényen, kevés vendéggel 1996 tavaszán tartották meg és július 27.-én megszületett Máté. Nagy volt az öröm, egy ideig a csaj apjánál laktak, aztán átköltöztek Balázs anyósához falura. Balázs dolgozott, a csaj, meg az anyjával nevelte a gyereket. Ahogy elmondta, neki csak a kenyérkereső szerepe jutott, a csaj és az anyós mindent megcsinált és bele szólást sem nagyon engedett a gyerek nevelésbe. Szigorúan fogták (nem csak a gyereket, hanem Balázs is, ami fura, mert ahogy én ismerem őt, nem jellemző rá, hogy be lehetne szabályozni), csak a munka, olykor egy-egy üveg sör, de a csaj nagyon nem szerette ezt és nem is hagyta. Ennek ellenére el voltak egy darabig. A házasság akkor kezdett el megromlani, mikor Zsanett megunta az otthon létet és elment dolgozni egy helyi kocsmába. Na itt össze is jött a főnökével és utána már nem akart Balázs felesége lenni, hanem ezzel a másik fickóval szándékozott új életet kezdeni. Jött a sok vita, békéltetők eredménytelenül, majd válóper. Balázs vissza jött a városba, új életet kezdett és igyekezett a történtek ellenére is a fiával kapcsolatot tartani. Nem tudom pontosan miért (Balázs ezt nem taglalt), de mégsem jött össze a dolog hosszabb távon, mert 2005 óta  nem látta a fiát és nagyon ritkán (évente max. 2-szer) beszélnek telefonon. Én mondtam neki, hogy érdeklődjön Máté iránt sűrűbben, meg fizesse rendesen a gyerektartást, de nem sok beleszólásom volt, mert nem az én dolgom. Olykor volt vita ebből az egész családosdiból, mert néha Balázs úgy emlegette a volt asszonyt, mint valami etalont, a tökéletességet, akinél szebb-jobb nemigen létezik a földön és ez nem esett ám jól.
A fiú idén lesz húsz éves, láttam facebookon, szimpinek látszik és hasonlít az apjára. Láttam az anyukát is, aki miután összejött a kocsmai főnökével hozzá is ment, született egy lányuk, majd nem olyan rég elváltak és egy újabb férfivel kötött házasságot, el is költöztek pár megyével arréb és ebből az új kapcsolatból eegy kisfiú született, nem is olyan régen, kb. 3 éve.
Talán ha Balázs kicsit jobban igyekszik, még most is jó és szoros viszonyt ápolhatna a fiával, most már azt hiszem késő, hiszen a srác nagyjából felnőtt és köszöni, de bőven elég neki az évi 1-2 felszínes öt perces telefon a szülinapján, vagy karácsonykor.
Szívből remélem, hogy Balázst valamilyen szinten kárpótolják a közös gyerekeink.