az én valóságom

Két gyermekem van, Helga 2007.09.07.-én, Nelli 2009.06.21.-én született. Mindketten sajátos nevelési igényűek. Az apukájukkal Balázzsal hol ilyen, hol olyan a kapcsolatunk. Az élet olykor eléggé hullámvasút és nem is mindig egyszerű, de a legjobb tanulók kapják a legnehezebb leckéket :)

Idézet

Csodálatos az, amit egy nő megbír ! - egy nő, aki anya,  - egy anya, aki szeret. /Jókai Mór/

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
2016 február 29, hétfő

Sulikeresőben

Hétvégén semmi érdekes nem történt, a gyerekek szombaton meglepően jól viselkedtek, a vasárnapra ugyanez már nem volt igaz, de végülis eltelt ez a két nap. Ezen a héten, meg szombaton ovi Nellinek. Helga jól járt, mert neki meg nincs aznap suli.
Jelenleg kicsit mindketten köhögnek, de bízom benne, hogy a kálcium meg a Stodal szirup segít.
Múlt héten, amikor időm engedte, a városban lévő sulik honlapját nézegettem, mert szorít az idő és sehol semmi.
Nem egyszerűek a szempontjaink:

- ne legyen nagyon messze (lévén sem kocsink, sem jogsink)
- fogadjon SNI-s tanulót
- működjön benne kis létszámú osztály
Egyelőre nem találtam olyat, ami ezeknek a kritériumoknak megfelelne. A közelben lévő sulikba sokszoros a túljelentkezés, először a körzetbe amúgy is tartozókat veszik fel, a maradék helyekre, meg állítólag felvételi alapján válogatnak be gyerekeket. Nem tudom ez mennyire igaz, mert csak hallottam, de a túljelentkezés az tény.
SNI-s diákot nem minden intézmény fogad az biztos.
Kis létszámú osztály meg szinte sehol sincs, mindenhol 23-25 főtől indul a dolog.
Szóval ott vagyok ahol eddig, nem tudom hova tovább Nellinek.
Mondjuk még várjuk a behívó levelet a szakértői bizottsághoz is, ott biztos kijelölnek egy iskolát a gyereknek, valahogy dűlőre kell tehát jutnunk. A legjobbat szeretném a gyerekemnek, nem akarom, hogy a sok diák között elvesszen és ne legyen megoldva a fejlődése, az sem lenne jó, ha évet ismételne. Tudom, hogy a lelki ismeretes és okos kislány, de nagyon érzékeny, könnyen kiborul és ha a beszédhibája miatt esetleg csúfolnák (mert hát a gyerekek kegyetlenek), nem tudom, hogy bírkózna meg vele. Engem szekáltak az általános suliban, egy életre szóló sebeket tud okozni.
Suli ügyben jövő héten lesz a fogadó óra, én már most tiszta ideg vagyok :O


2016 február 22, hétfő

Gyors körkép a hétvégéről, jó jegyek, balhézás meg bepisilés

A hétvége sem volt valami fényes. Helga elég zizi volt, nehezen lehetett vele szót érteni, sok volt a nézeteltérés. Pénteken hozta az ellenőrzőjét, igen jó jegyekkel. Ledöbbentem, megörültem, kapott meglepinek Kinder tojást. Büszke vagyok rá.
De a viselkedése durva volt.
Azért voltak jó beszólásai a jobb pillanataiban.
- Kézengúz (gézengúz)
- Bóha (bolha)
- Én egy ártatlan lány vagyok (na persze)
Voltak még, de ezeket elfelejtettem, pedig tök szórakoztatóak.
De azért a hétvége nem tett jót a hangulatomnak, ami amúgy sem túl fényes, de a Helgával történt viták után rátettek egy-két lapáttal. Plusz erősítették a szaranya érzést ugye. Szeretnék vele jobb kapcsolatot,de nehézkes. Alapból nem egy ölelkezős és szeretetkimutatós alkat, erre meg még jön az igen nyugtalan természete. Szóval ezért érzem magam elég rosszul jelenleg.
Tegnap  meg nemzetközi bepisilős nap volt, ugyanis mind a két lány bepisilt. Nem szokott velük előfordulni, csak nagyon-nagyon ritkán, vagy annál is ritkábban.
Nelli valami játékba feledkezett bele, későn indult el azért volt a baleset. Helga meg tegnap este megint balhézott és nem ment ki pisilni (szerintem), bár ő tagadja, de hajnalban mikor mentem betakarni, hát tiszta víz volt az ágya :/
Remélem hogy nem fáztak fel, mondjuk Helgának hiába könyörgök, nem vesz fel se papucsot, se szandált, nem lenne csoda, ha megfázna. És ha tőlem örökölte, akkor bizony erre sok esély van.
Nagyon bízom benne, hogy a suliban semmi ilyesmi nem lesz.
Mamám most jobban van (lekopogom), kedves párom meg hétvégén bulizott, ezért tegnap kész volt rendesen és szíve szerint az egész napot átaludta volna, de köztudott hogy az nálunk lehetetlen.

2016 február 19, péntek

Szomorúság, szaranya

Hát ez a hét nem igazán kedvezett a jó hangulatnak. Valahogy végig rossz kedvem volt és ideges, türelmetlen voltam.
A gyerekek is az idegeimen táncoltak és nem tagadom, nem voltam velük olyan türelmes, mint kellett volna. Ezt persze azóta is bánom és lelki ismeret furdalásom van rendesen.
Helga cuki volt, mert azt mondta nekem este, hogy "jó ember vagy anya..."
De persze nem érzem úgy, hogy megérdemeltem volna ezt a jelzőt. Sőt konkrétan szaranyának érzem magam. Tudom, ezzel más is van így olykor.
Balázs megért, ő is hasonlóképpen ideges és ingerlékeny mostanság.
Rossz időszak ez az biztos. Mamámmal a héten is gondok voltak. Néha nincs képben és hangoskodik, ezzel zavarva a szomszédokat, akik panaszt tettek a közös képviselőnél. Aki amúgy jófej, mert normális hangnemben fehívta anyumat és úgy mondta. Agyalunk erősen, mi is lenne mamám számára a megoldás, kórház e, vagy sem, de nem jutottunk még dűlőre, mert van hogy az állapota ezt nem indokolja, mivel időben, térben nagyjából rendben van. Máskor meg ordítozik és nem tud a környezetéről.
Ráadásul mióta tavaly novemberben volt az a nőgyógyászati műtétem van némi ilyen jellegű problémám is. Magyarul, felborult a ciklusom és össze-vissza jön meg, van hogy középidőben elkezdődik a menstruáció, ami eddig nem volt jellemző. Főleg az utolsó két hónapban van ez így, és tudom hogy ez nem normális, szóval adok még két napot magamnak és ha nem javul a helyzet, kérek nőgyógyászati vizsgálatra időpontot.
Nelli iskola kérdése továbbra is változatlan, várjuk a "behívót" az állapotfelmérésre, hátha ott okosabbak leszünk. De tény, hogy ez is frusztrál engem és szorongással tölt el.

2016 február 13, szombat

Farsang, Valentin, durva pletyka

Megint eltelt nagyjából egy hét a legutóbbi bejegyzésem óta, mindig jönnék írni, de hol nincs mit, mert nem történt semmi, hol meg idő nincs összeszedni a gondolataimat.
Jól vagyunk, megvagyunk. Gyerekek járnak suliba, oviba és remélem hogy nem kapja el őket a errefelé most dúló influenza szerű megbetegedés.
A héten volt Nelli farsangja, nagyon élvezte, igazi parti arc volt a kiscsaj :)
A tesónak a múlt héten volt, úgyhogy neki partizás helyett a tanulás maradt. Beszéltem a tanárnőjével a héten. Nem mondott túl sok rosszat, igaz túl sok jót sem. Magatartás még mindig gáz, meg hanyag, elkalandozik a figyelme, felesel stb. Nem voltam feldobva.
Balázs pedig meglepett rendesen, mert kaptam tőle Valentin napra virágot!!! Pedig nagyon nem szokása virágot osztogatni. Örültem nagyon! Én édességet vettem neki ez alkalomra, a névnapjára meg tusfürdőt. Jó lett volna megtartani, pl. elmenni étterembe, vagy máshova kettesben, de ma is dolgoznia kell sajnos. Na, de majd összehozzuk azt is remélhetőleg hamar.
Egyik ismerősöm meg rám írt, hogy hogy vagyok és hogy mi újság. Már ezer éve nem beszéltünk, neki felesége van, nekem is ott a család, nem igazán tartjuk a kapcsolatot, maximum névnapra, szülinapra írunk egymásnak egy sort a közösségi oldalon. Írtam neki, hogy megvagyunk a körülményekhez képest. Mire vissza írt, hogy reméli, a körülöttem lévő zűrös dolgok is elsimulnak hamarosan.
Nem értettem, mire céloz, így megkérdeztem. Erre írta, hogy úgy hallotta külön mentem Balázstól és máris beújítottam egy másik fickót Pf...csak lestem ki a fejemből a meglepetéstől. Hogy honnan vett ilyen baromságot, nem tudom, de írtam neki, hogy erről szó sincs, együtt vagyunk és semmilyen új fickót nem szedtem össze. A régivel élek és nem is óhajtok változtatni. Az már más dolog (és csendben jegyzem meg), hogy ez a srác, anno hajtott rám és esetleg ő szerette volna, ha szétmegyünk Balázzsal. Na mindegy, jól meglepődtem, de hát ez van, pletykák jönnek-mennek ugye.

2016 február 6, szombat

Ez egy pocsék hét volt

Nem igazán volt jó ez a hetünk. Mamám állapota elég rossz volt, épp azt beszéltük anyummal, hogy már lassan elfogy a gyógyszere, de fizikailag egyáltalán nincs jól, és sajnos sokszor mentálisan sem. Szóval most már komolyabban fontolóra kell venni a kórházi kivizsgálást.
A héten volt Balázs névnapja, de nem igazán tartottuk még meg, mert beteg volt és minden nap sokáig dolgozott.
A névnapokról annyit, hogy érdekes, mert Balázsnak februára 3., Nellinek március 3., Helgának meg október 3., nem szándékosan lett így, de jópofa...
A lányok jól vannak (kop-kop), remélem ez így is marad, bár állítólag brutális hányós-hasmenős járványok dúlnak szerte a városban, volt hogy intézményt kellett bezárni.
Bízom benne, hogy minket elkerülnek ezek a nyavalyák. Épp elég a bajunk ezek nélkül is.
A héten volt Helga farsangja, nagyon élvezte és ügyesen, szépen vett részt rajta. Büszke vagyok rá.
Nelliéknél még nem volt farsang, a sok beteg gyerkőc miatt, eltolták egy héttel, így jövő héten lesz megtartva.
Várja már ő is nagyon.
Sajnos kiderült hogy, speciális logopédiai osztály nem indul, mint ahogy vártuk, így normál iskolákban kell majd kilincselni, hogy valahova (remélhetőleg nem a város másik végébe) ősztől felvegyék Nellit. De hát egy SNI-s gyerekért nem kapkodnak, mint az tudvalevő, nagyon bíztam ebben a logopédiai osztályban, bár már év eleje óta felröppent, hogy nem indítják, de kérdéses volt. Sajna ez mostanra biztossá vált. Nem vagyok feldobva, hogy finoman fogalmazzak.