az én valóságom

Két gyermekem van, Helga 2007.09.07.-én, Nelli 2009.06.21.-én született. Mindketten sajátos nevelési igényűek. Az apukájukkal Balázzsal hol ilyen, hol olyan a kapcsolatunk. Az élet olykor eléggé hullámvasút és nem is mindig egyszerű, de a legjobb tanulók kapják a legnehezebb leckéket :)

Idézet

Csodálatos az, amit egy nő megbír ! - egy nő, aki anya,  - egy anya, aki szeret. /Jókai Mór/

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
2016 július 29, péntek

Bumm...csatt...part. 2.

Ha meg sem áll háromig, akkor nem tudom, mi lesz a következő :S De ha már Helga leverte a tv-t, Nelli sem maradhatott ki a rombolásból. Történt ugyanis, hogy leejtette és betörte a mobilom kijelzőjét. Nem is kicsit. Persze sírt és bocsánatot kért, de attól még a telefonom nem lesz újra a régi. Működik szerencsére, de ahogy kinéz, nyilvános helyen elő sem veszem.
Ez a hét amúgy is finoman szólva tré volt. Pár napja egy öreglány szólt be nekem a boltban, miután belenézett a kosaramba és közölte, hogy milyen sok édességet veszek a gyerekeimnek. Nem mintha sok köze lenne hozzá, de a kosárban 1-1 croissant volt, sós rágcsálnivaló és 1 tábla csoki, de az Balázsé, csak nem cimkéztem rá,hogy a néni is jól lássa, én barom :S
Igazából megvallva, kezdem megutálni a környéket. A lakást szeretem, de unom, hogy ráérő öregasszonyok nézegetik én mit  veszek a boltban. Meg a sok rosszindulatot is, sajnos mamám miatt is sok támadás ér engem, minket. Van, aki azért nem köszön, mert azt gondolja, nem foglalkozunk mamámmal. Mamám meg, talán a korából kifolyólag, vagy mert jó neki, ha sajnálják, ezt nem igazán cáfolja. Nyilván örülne, ha éjjel-nappal ott lennénk, de anyum dolgozik, nekem is  családom van, ezt nem tudjuk megvalósítani. Szóval talán kicsit nem is bánom, ha majd jövőre el kell innen cuccolni, mondjuk előre félek, hogy hova, meg miből, mert az albérletek egyre drágábbak.
Az egyetlen jó a hétben, hogy végre eljutottunk a barátnőmékhez kicsit. Gyönyörű környéken egy gyönyörű házban laknak. Jól éreztük magunkat. Csak nem valami jó visszajönni utána ide, az albérletbe, tudván, hogy nekünk ilyen, vagy akármilyen saját, sosem lesz :/
Ja, hazafelé elért minket a brutális vihar, szóval jól meg is áztunk.
A gyerekek jól vannak amúgy, a viselkedésük hullámzó, az egészen jótól, a félelmetesen elevenig megy a skála. És hihetetlen, de jövő héten augusztust írunk. Lassan be kell szerezni a sulis dolgokat is. Nem mondom, hogy várom már a nyár végét, félek mi vár ránk szeptembertől. Két sulis gyerek...
Remélem, jövő hétvégén összejön a kirándulás, amiről annyit beszéltünk. Csak az idő jó legyen!

2016 július 26, kedd

Bumm...csatt

Vasárnap Balázs hamarabb szabadult a melóból és ajánlotta, hogy menjünk el négyesben fagyizni. Mindannyian örültünk, gyorsan kaptuk magunkat, átöltöztünk és már éppen indultunk volna, mikor a nagyszobából hatalmas robajjal lezuhant a tv-nk.
Pontosabban Helga rántotta le. Máig nem tudom hogyan, nem láttam, mert a másik szobában kerestem a nyári kalapját, amit szokás szerint elkavart. De tényleg gőzöm nincs, hogy sikreült neki, mert a tv hatalmas, dögnehéz és hát örüljünk hogy nem esett rá.
Viszont a tetején a műanyag burkolat kettérepedt.
Oda is lett a fagyizós hangulatunk. A gyerek persze mondogatta sírva, hogy véletlen volt, de ez már a készüléken nem segített.
Balázs visszacipelte a polcra és hálistennek működik és Helgusnak sem esett semmi baja. Viszont majd valamit kezdeni kell a széttört műanyag részével. Egyelőre nem hívjuk a szerelőt, Balázs azt mondta, majd megnézni, hátha össze tudja valahogy rakni.
Ettől függetlenül elmentünk fagyizni persze, Nelli mandarint evett, Helga meg csokit, mindketten szépen leették a világos ruhájukat.
Borítékolható volt. Meg a tv lezuhanása is, mert számtalanszor szóltam Helgára, hogy ne matasson a tv állvány környékén, de persze nem fogadott szót.
Amúgy is rossz hatással van rá a nyár, megint csak felesel, rosszalkodik, unatkozik. Bár néha szoktunk feladatozni, azt még úgy-ahogy élvezi, de a suliról hallani nem akar. Utálja, nem megy oda többet. Persze...
A barátnőmékhez sem sikerült még eljutni. Átraktuk erre a hétfőre, vasárnap lemondta, hogy halaszhatatlan ügyben el kell utaznia, ma nekem nem jó, mamám miatt, de remélem még a héten összehozzuk. Jót tenne a változatosság a csajoknak és nekem is.
És ha minden igaz, de nem kiabálom el, talán jövő héten megyünk kirándulni családilag, vagyis még nem tudom pontosan hogyan, mert anyumék meg  azt mondják, aludjon egyik lányka náluk, tesómék egyik gyerkőce is pont ott lesz. Nelli le is csapott az ötletre, tehát még nem tudom mennyi lesz a létszám.
De a lényeg, hogy el innen egy kicsit.

2016 július 21, csütörtök

Ez van velünk most

Na, míg alszanak a gyerekek, írok egy keveset :P
Balázs a fővárosban dolgozik ismét és korán kelt, én meg már nem annyira aludtam vissza. A  gyerekek jól vannak, mondjuk Helgával megint nem értek igazán szót pár napja. Nem tudom, mi üt belé, de a nap elején még kedves és segítőkész, délutánra meg átmegy feleselős verekedős csajsziba, amit nem annyira értékelek. Agressziója tárgya a huga persze. Tegnap is olyat lökött Nellin, hogy a fotel állította meg, különben nekivágódik az üvegajtónak :/
A szép és a kevésbé szép szó sem ér neki, a büntetés is hidegen hagyja. Mondjuk ezt a suliban is mondták róla, hogy sem a jutalmazás, sem a büntetés nem vezet eredményre. Ő olyan gyerek, hogy ha jó kedve van az oké, de ha nem, vagy valami nem tetszik neki balhé van. És én elég nehezen tudom ezt kezelni. Az apjára jobban hallgat, de ő ugye reggeltől estig melózik, sőt most két hétvégén egyfolytában. Pedig most akartam egy kis családi kiruccanást tervezni, míg jó az idő, de hát ez egy időre jegelve sajnos.
Ja Balázs...van egy anyajegye, ami nem igazán tetszik nekem, elég csúnya. Már évek óta figyelem, de most valahogy úgy vagyok vele, hogy meg kellene mutatni bőrgyógyásznak. A gond csak az, hogy drága párom nem az az orvoshoz járkálós típus, de mivel a lányokat úgyis vinném éves bőrgyógyászati kontrollra (mert van pár anyajegyük olyan helyeken, ahol éri a nap, meg hát nem is árt az orvosi szemle, a tv-ben is mondják mindig, hogy kell ellenőriztetni az anyajegyeket), remélem rá tudom beszélni, hogy velünk tartson. Nyugodtabb lennék úgy, ha egy jó lelet lenne a kezünkben. És akkor még tüdőszűrőre is mennie kéne, csúnyán köhög, viszont dohányzik, a családjában pedig nem egy ember tüdőrákban halt meg. De ha felhozom a témát, rögtön elutasít. Nem okoskodni akarok, de aggódom érte, ennyi.
A barátnőmékhez jövő héten megyünk,  a héten már nem jön össze, van még pár dolgunk, lassan a sulis dolgokat is el kellene kezdeni beszerezni.

2016 július 18, hétfő

Nyárközepe, személyi igazolvány, kirándulás tervek

Rég jártam erre tudom, de nem sok újdonsággal van dolgunk így a nyári szünet közepe táján. Vannak szuper jó órák, mikor a lányok tündérien jók, máskor meg minden butaságon hajba kapnak. Helga művészien tud hajat szaggatni (no komment), meg csúnyán beszélni, na de Nellit se féltsük, mert ő meg egy ideig türelmes, de a végén szakad a cérna nála és ő is üt elég rendesen. Idegörlő az biztos.
Most intéztük a személyit neki, mivel már csak úgy lehet diákja, ha van személyi igazolványa. Szerencsére jól tűrte a várakozást és a fotózkodásnál (amitől kicsit tartottam, lévén ő sem az a tipikus fotóalany, akárcsak a tesó, meg én) is együttműködött. Az igazolvány képén ránézésre 20 év fegyház, ahogy az apja mondaná, de amúgy cuki, kicsit morcos, de határozottan cuki :D
Amúgy külön kértem, hogy ne vágjon képeket...
Hazafelé beugrottunk a turiba és feltöltöttük Helga pólókészletét, mert már elég sokat kinőtt, vagy elnyűtt, találtam ágyneműt is, szóval mindenképpen jó és hasznos nap volt a mai.
A héten egy barátnőm hívott magukhoz vidékre, remélem eljutunk, már régóta igérgetem neki, ők nemrég voltak a városban, akkor össze is futottunk vele és a gyerkőcével.
Anyum meg azt mondta, bevállalja a gyerekeket egy-egy napra (ott is alhatnak) és mi is csinálhatunk Balázzsal kettesben programot. Régi vágyam egy kirándulás, vagy étterem. A Tiszat parton szeretnék sétálgatni, vagy vonattal menni valamerre, kb. 9 éve tervezem, meglátjuk, idén összehozzuk e. A gyerekekkel is jó lenne valami tartalmas program, majd egyeztetek az apjukkal, hogy melyik hétvégén menjünk.

2016 július 10, vasárnap

Szerintem felmondok :/

Ezt a mondatot valamelyik nap mondta Helga, már nem emlékszem, miből kifolyólag, de kb. jól megmondta a helyzetet.
Amúgy már fél 7 óta ébren van, akkor kelt ugyanis az apja, aki ma is, tegnap is dolgozott. Ja, tegnap is ilyen korán kelt fel, tudnám miért. Így marha hosszú a nap.
A napközi amúgy jó volt, tetszett neki.
Már szerdáig. Utána belázasodott és nem vittem, pedig még lettek volna jó programok, de hátha jövőre is szervez ilyet a suli és akkor már nem üt be a krach.
A napjaink változatlanul ugyanolyanok,  néha tök jól elvannak, máskor meg rájuk jön az öt perc és nem lehet velük bírni. Nelli olykor fél órákat is el játszik a kis szobában egy maga, babázik, tanárnőset, anyukásat játszik, az ajtót is becsukja, hogy ne zavarja semmi. Bárcsak Helga is így el szórakoztatná magát, de nála ez nem jellemző. Ő egy idő után elkezdt kínlódni és a végén verekedés lesz a hugával :( Amitől én kapok agybajt.
Mondjuk külön-külön el vannak, tegnap apum elvitte Nellit egy körre az autóján, meg szerintem beültek cukiba is, mert hozott haza sütit a kislány. Addig én Helgával itthon voltam és egy hangos szó nem volt. Fogalmam sincs, ha ketten vannak mi a francért balhéznak.
A játék szokásaik is változtak, tavaly még többet ültek a gép előtt, de mióta vacakol, van hogy egész nap be sincs kapcsolva, nem érdekli őket. Ennek mondjuk örülök.

2016 július 5, kedd

Napok előttünk, mögöttünk

Elvagyunk. Nem sok érdemleges történik velünk. Megy egyik nap a másik után.
A rock koncertre csak eljutottam, bár a végéig kételkedtem benne. Nem volt rossz, bár nem tudom, lehet hogy én öregedtem ki belőle, de annyira nem is dobott fel, mint máskor a hasonló rendezvények. Vagy csak nem voltam éppen akkor olyan hangulatban. Na, majd a következőn...bár azt hiszem, idén nyáron már nem lesz több ilyen :(
A gyerekek jól vannak, néha meglepően jól viselkednek,  máskor meg nagyon nem bírnak magukkal. Tegnap a lépcsőházban verekedtek össze! Helga néha nagyon be tud vadulni és neki megy Nellinek. Jó, persze a hugit sem kell félteni, de a hajam égnek áll, ha ezt csinálják. Értékelném, ha jó testvérek lennének. Egyenként, külön-külön nincs velük baj sehol, de ha ketten vannak, ott borítékolható, hogy előbb-utóbb verekedés, vita lesz.
Hétvégén itt volt néhány órára az egyik unokatesójuk. A kislány Nellivel nagyon szeret játszani, Helgával már kevésbé, ő fiús, gyakran durva és hát gondolom ezért. De most érdekes volt a szitu, mert előbb hármasban játszottak, aztán fura mód az én két lányom játszott közösen, az uncsitesó meg inkább tv-t nézett és inkább passzív maradt. A végére meg mindhárman külön voltak. Szóval a gyerekeim szeretik egymást, csak ezt furán mutatják ki.
És néhány mostanából származó "aranyköpés":
Helga: ÉRDESANYÁM...
Nelli: légyszíves, menj már arréb, ne tehénkedj rám (és szépen érthetően mondta haha)
Helga (egy jégkrém reklám után): engedd szabadon a FENEVADÁLLATOT!!!
Ja, Helga a héten napköziben van, eddig tetszik neki :)