az én valóságom

Két gyermekem van, Helga 2007.09.07.-én, Nelli 2009.06.21.-én született. Mindketten sajátos nevelési igényűek. Az apukájukkal Balázzsal hol ilyen, hol olyan a kapcsolatunk. Az élet olykor eléggé hullámvasút és nem is mindig egyszerű, de a legjobb tanulók kapják a legnehezebb leckéket :)

Idézet

Csodálatos az, amit egy nő megbír ! - egy nő, aki anya,  - egy anya, aki szeret. /Jókai Mór/

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
2017 április 4, kedd

Stresszes napjaink meg némi siker, plusz poén

Idegölő dolog ez a költözködés, ráadásul ez speciális helyzet is, mert nemcsak költözünk, mamám lakásában és az albérletben is felújítunk. Az idegeink jól kivannak, tegnap már mindenki összeveszett mindenkivel.Én legfőképp Balázzsal, itt kiabáltunk egymással,a lányok csak néztek, mi van velünk. Néha Balázs olyan, mintha nem egy csapatban játszanánk, elvileg neki is fontos,hogy minél előbb letudjuk ezeket a dolgokat és végre kicsit nyugi legyen. Nekem leginkább a hozzáállása nem jön be. Ha valamit mondok neki, már a plafonon van, pedig elhihetné, hogy én sem szívesen szajkózom folyton ugyanazt,de neki muszáj,mert hajlamos  nem foglalkozni vele. És az nem csak neki lesz rossz, a gyerekeinek.Az a baj,hogy ezt ő nem fogja fel. Nehéz így haladni.
A tulaj is telefonált neki és udvariasan ugyan,de rákérdezett,mikor húzunk el a búsba. Mivel már közeleg a megadott kiköltözési határidő. Őszintén,gőzöm sincs, hogy fogjuk mindkét lakást a vártnak megfelelőre kialakítani,a költözést intézni, mert jövő hét csütörtöktől már tavaszi szünet.
A lányok jól vannak, Helgának ma,meg tegnap szünet van.Itthon elég húzós vele, nem nagyon bír magával, pörög állandóan.
Tegnap csak bevásárolni voltam vele,meg ügyintézni,amit kissé nehezen tolerált, hiába a várakozás még mindig nem erőssége. De nem tudtam mit tenni, ezeket most kellett intézni.

Ma meg már fellépett, nagyon ügyesen mondta a verset,sokan megdícsérték és én is büszke voltam rá.
Nelli ofőjével is tudtam beszélni, sok tárgyból javított,a matek továbbra is mumus, de nem keserítettek el olyanokkal pl.hogy megbukik,úgy hogy megnyugodtam (a tőlem tanév elején pénzt lemoló anyuka gyerekével viszont gondok vannak,a kislány jól tanul,csak a család nem hordja be iskolába,már nagyon sok hiányzása van,remélem nem fogják meghúzni, kár lenne érte).
És a végére, Helga mai szerintem cuki beszólása. Állunk a buszmegben, várjuk a buszt. Jön is egy járat, ami nem jó nekünk, leszállnak róla az utasok. Helga mellett elslisszol egy emo kinézetű gyerek,aki valószínűleg véletlenül picit meglökte.
- Mi volt ez ?- kérdezte Helga.
- Semmi,csak az a srác ment el melletted.- feleltem én erre.
Mire Helga.
- Ja...azt hittem egy angyal simogatott meg.
Na, romantikus mi? Nem tudom, az emo örült e volna a hasonlatnak :D

2016 május 7, szombat

Az új családtag egy mikró és minden más

Tegnap elsuhant mellettem egy motor és egy másodpercre szomorú lettem, mivel eszembe jutott a fiatal korom, amikor Balázs, meg én mindenféle koncertre, fesztiválra mentünk. Na jó, leginkább koncertre, az igazi nagy sátras ottalvós fesztiválozásból egy darab volt, de az emberemnek annyira betett, hogy azóta sem hajlandó ilyenen részt venni.
Én egy-két napra azért elmennék talán...Na, majd egyszer...
Amúgy a hét nagyjából eseménytelenül telt, tegnap voltam Helga fogadó óráján, szerencsére nem kaptam negatívumot, aminek igencsak örültem, mert itthon megint kissé túlpörög és verekszik :/ Mennek kirándulni jövőhéten, örül neki, várja már.
Nelli is jól van, ha minden igaz, két héten belül végre túlesünk a vizsgálaton és végre az iskoláztatási dolog is rendezve lesz. Hihetetlen, hogy mindjárt év vége és elballag az oviból. Előre szomorú vagyok, imádta ezt az ovit és én is elégedett voltam, nagyon törődtek a gyerekkel, sok szépet és jót kapott ott. Az iskola az már más lesz tudom, ott már nincs kec-mec, meg babusgatás. De remélem megtalálja a helyét, csakúgy mint Helga.
Ja, neki tegnap fülfájása volt. Este 7 körül szólt, hogy fáj a füle. Nem sokkal később sírni is kezdett, szóval hezitáltam, mi legyen, vigyük ügyeletre, de onnan úgyis a fül-orr-gégészetre küldenék, volt már fülgyulladása kétszer is ovis korában. Szóval adtam neki fájdalomcsillapítót és meleg sót raktam a fülére, hálistennek használt, mert utána elmúlt a fájdalma. Remélem, nem is jön elő ismét.
A mikrónk meg tegnap végleg beadta a kulcsot. Már hetek óta vacakol, égett szagot áraszt és idő kérdése volt csak, hogy elromlik. Na hát tegnap elkezdett szikrázni és annyi volt neki. Ma vettünk egy másikat, addig meg gázon melegítgettük, de el vagyunk már kényelmesedve, hiányzott a mikró. Reggel automatikusan indultam a mikró felé a kezemben a kávémmal, csak utána esett le, hogy ez nem fog menni :P
Szóval itt az új készülék, és gyönyörű :) :) Régóta terveztük, már hogy lecseréljük a régit, amit még anno 5-6 éve használtan kaptunk valahonnan, de mivel működött, nem siettük el, hát most oka is volt a cserének. Én örülök neki az biztos.

2016 március 4, péntek

Betegség meg fejlemény

Elkiabáltam a dolgot. Mivel a héten mindkét gyerek beteg lett. Helga keddtől, Nelli szerdától van itthon. Helga lázas is volt két napig, ő antibiotikumot kap és jövő hét elején viszem vissza. Nellinek nincs nagy baja, köhögcsél, de ő hétfőn mehet.
Hozzá teszem, egyik sem az a klasszikus módon beteg. Tehát nem fekszenek, hanem a rossz közérzetük ellenére is rendetlenkednek. Persze én ennek örülnék, mert az sem jó, ha csak hevernek, mint egy darab fa, de azért néha kicsit nyugisabbak is lehetnének. Na mindegy, örülnék, ha ennyivel megúsznánk a betegeskedést,mert akkor még jól is járnánk, ahhoz képest, hogy van aki két hetekig otthon nyomja az ágyat.
Az idő viszont klassz, itt szépen süt a nap, talán eljön a tavasz is és végre nem kell a vastag téli cuccokkal tökölni az öltözésnél.
Nelli sulis dolgairól annyit, hogy előrébb hozták a fogadó órát és tudtam beszélni a óvónőkkel. Hát mit mondjak...vagyis írjak...Nem vagyok feldobva, de letörve sem, valahol belül éreztem, hogy ez lesz.
Szóval úgy néz ki, Nelli is ott folytatja a sulit, ahol a tesója tanul, vagy egy másik módszertaniba. Nem ajánlják neki a normál iskolát, mivel ott nagy az osztály létszám és durva a tempó. Félnek, hogy ennyi gyerek és a nagy követelmények miatt kudarcok érnék a leányzót és annak évismétlés lenne a vége. Azt meg senki sem szeretné. Én főleg nem. Én csak a legjobbat akarom a gyereknek, ahogy a nevelők is.
Egyelőre pontos terv még nincs, majd valamikor megyünk a felülvizsgálatra, utána már tisztábban látunk. Egyelőre ezt emésztgetjük, próbáljuk nézni a jó oldalát, pozitívan hozzá állni.

2015 október 7, szerda

Programok és miegymás

A fűtés szerelő vasárnap jött. A legnagyobb kupi kellős közepébe. Kértem is a bocsánatot sűrűn, de hát ahol gyerek van, ott rendetlenség is előfordul (nálunk meg főleg). Most végre klassz meleg van már és a ruhák is száradnak.
Túl vagyunk egy vérvételen Helga részéről.  Már hetek óta tologatom a vérvétel időpontját, de már muszáj volt, mert napokon belül lejár a beutaló időpontja. Valami hetedik érzéktől vezérelve, rávettem Balázst, hogy tartson velünk és jól is tettem, mert a gyerek olyan ordítást csinált, hogy ilyet én még tőle nem láttam. Négy embernek kellett lefogni.Tavaly is vettek tőle vért, akkor nem volt ekkora ellenállással. Úgy látszik, ahogy növekszik, egyre jobban fél a tűtől. Az apja ilyen.
Na, vele sem sokat találkoztam, tegnap meló után még valami haverjának dolgozott és háromnegyed 12 volt, mire szegény haza kóválygott. Alig bírt felkelni reggel. Kell már egy kis pihenés neki, hétvégén ráveszem, hogy csináljunk valami közös programot. Már régen volt együtt a család, a gyerekek hiányolják őt.
A héten mégn nekem is lesz pár programom, fogadó óra Nellinek, orvosi vizsgálat nekem, sőt egy kedves barátnőmmel is találkozunk (remélem összejön).
Ja és jönnének még a kéményt ellenőrizni és cserélni a gázórát is. Már ha lesz valaki itthon, aki beengedi őket.

2015 október 2, péntek

Fogadó órán jártam és hát...

Voltam Helga fogadó óráján....
Hát, nem vagyok boldog...És akkor még finoman is fogalmaztam...
Nem indult simán a csajszinak az év az biztos. A tanárnő szerint tavaly könnyebben kezelhető volt. Most felesel, órán nem figyel, nem csinálja amit kell és bár tisztában van az udvariasság szabályaival, ezeket a valóságban nem nagyon alkalmazza. Jó pár fekete pontot begyűjtött, ahogy elnéztem a pont táblázatot az osztályteremben, hát még a fiúk is lekörözik a piros pontokban.
Pedig tudom, hogy többre képes és ezt a tanárnő is mondta. Többre képes, de mégsem csinálja. A tanulás továbbra is megy neki, az írása mondjuk csúnya, de ez a legkevesbb, az enyém sem szép, a számolás is megy, meg alapjában mindent amit kell tudna, de sok mindent egyszerűen makacsul nem csinál és kész.
Remélem javulni fog a helyzet idővel, itthon sem könnyű néha vele mit mondjak, sokat marakodnak a hugával, mindig ugyanaz a játék kell nekik. De a házit azért megcsinálja.
Most egy vers van feladva, ha szépen megtanulná, mehetne a versmondó versenyre. Oviban többször lépett fel és harmadik helyezett is volt. Mióta elkezdődött a suli, egyszerűen nem lehet rávenni hogy verset mondjon. Pedig szépen megtanulja és könnyen is megy neki. Most is már több mint a felét tudja.
Holnap lesz a névnapja :) Sajnos az apja egész hétvégén melózik, így hármasban leszünk, de majd kitalálok valamit, amivel lefoglalom őket itt bent.Az idő már elég hideg lassan be kell fűteni, mert fázunk. Jövő héten szeintem szólunk is a szakembernek, hogy vizsgálja át a fűtőtesteket és kapcsolja be a fűtést.
Ja, jövő héten megint fogadó óra, ezúttal Nelliéknél.